Blog over mijn Green Happiness blok

25 september 2016
Your 50 days of Green Happiness

Your 50 days of Green Happiness

 

Na een paar kiekjes in mijn Green Happiness keuken deel ik graag mijn Green Happiness experiment.

Wat een feestje om het dikke boek van de 50 days of Green Happiness te mogen ontvangen. Binnen korte tijd na de bestelling had ik het prachtige boek in de keuken staan.

Terug van vakantie uit Italië wilde ik het mediterrane gevoel nog wel even vast houden. Het boek met de kleurrijke gezonde gerechten gefotografeerd op Ibiza brachten mij vanzelf terug in deze sfeer.

Het dikke boek is verrijkt met de ‘personal health diary’. Dit is een praktisch toepasbaar boekje waarin je jouw persoonlijke Happiness gevoel en maten kunt vergelijken.

Je kunt je huidige dieet checken, hoe gezond eet je al? Uit mijn healthcheck kwam naar voren dat ik al behoorlijk gezond bezig was.

green-happ-gerecht

Ter verrijking van mijn opgedane kennis en ervaring over Oersterke voeding, Paleo,  Weston Price, Voedingspiramide en Voedselzandloper  ervaar ik graag wat verschillende voedingsrichtingen voor mij doen. Het leek mij geen straf om deze Green Hapiness ook eens uit te proberen.De opzet van het boek is dat je 50 dagen volgt dus ik besloot gewoon te beginnen. Ik zou wel kijken hoe lang ik het  zou doen? Benieuwd wat het mij zou brengen?

De start was easy peasy. Mijn voorraadkast bestond al voor een groot gedeelte uit de ingrediënten die nodig waren voor dit programma. De verse ingrediënten moest ik nog wel inkopen.

Genoten heb ik van de voorbereidingen, klaar maken, delen en eten van de gerechten van Green Happiness. De eerste weken vlogen voorbij.

De inspiratie van andere volgers via Facebook geeft gedeeld geluk. Geluk dat je deelt wordt, in tegenstelling tot al het andere dat je deelt, groter! De populariteit van dit programma zit volgens mij ook in de slimme naam ; Green Happiness. Iedereen is uiteindelijk op zoek naar geluk en we komen tot de ontdekking dat we  verlangen naar groen uit de natuur, het liefst uit onze eigen moestuin.

The Green Happiness is binnen korte tijd gedeeld en groot gegroeid. Wie snel en groot succes heeft, zijn kop boven het maaiveld steekt, heeft grote kans om gemaaid te worden. De knappe koppen van deze meiden vormen natuurlijk een prachtig doelwit. Zij noemen zich zelf echter geen ‘knappe’ koppen, ze geven aan geen wetenschappers te zijn. Ze geven aan dat zij  experimenteren en zich verdiepen in voeding en willen delen wat zij hebben geleerd.

Het 50 dagen programma is geen dieet. Het vormt een opstapje naar een andere manier van voeding. Het bevat handige boodschappenlijsten aan het begin van de week.

Praktische en simpele tips zodat je daadwerkelijk dingen kunt veranderen. Zodra je het opstapje hebt genomen sta je ook een stukje hoger in het maaiveld. Binnen korte tijd merk je dat je met  heel veel anderen samen met jou hoger boven het maaiveld gaat uitsteken en het veld groeit ook steeds hoger. Het bewustzijn niveau neemt toe en ineens zijn de meiden niet zo’n makkelijk doelwit meer. Het is geen hype die overgaat. Naar mijn idee is het een manier van voeding en  leefstijl waar de meiden een opstapje in aanbieden. Of zoals zij het zelf aangeven delen ze de sleutel en hoe jij deze gebruikt is jouw keuze.

Mijn ervaring was dat ik in het begin van het programma een boost van geluk en energie kreeg. Naarmate de tijd verstreek en er tussendoor verjaardagen, uitjes en logeerpartijtjes kwamen werd het volgen van het programma een blok aan mijn been. Hierdoor werd ik er niet meer blij van maar werd het ingewikkeld om de lijstjes te volgen.

Ik hou zelf veel van koken en experimenteren in de keuken. Boodschappen doen en het vinden van  lokale biologische duurzame en betaalbare ingrediënten zijn voor mij een uitdaging.

Het volgen van een wekelijks boodschappenlijstje en vaste recepten passen uiteindelijk niet bij mij. Bovendien heb ik een gezin waar ik rekening mee moet houden. Het 50 days programma is gebaseerd op èèn persoon.

Ik heb weer inspiratie gekregen. Ik zal de lekkerste gerechten uit het boek zeker nog maken met soms een ingrediënt, een  beetje kruiden of oliën van mijzelf erbij. Ik ben geen voorstander om slechts een dieet of persoon te volgen. De enige persoon die je zou moeten volgen ben je uiteindelijk zelf. De kunst is om te leren voelen en ontdekken wat voor jou het beste werkt. Ik geef toe dat het in de huidige tijd met zoveel beschikbare informatie niet altijd meevalt. Mijn advies is om het gewoon uit te proberen. Natuurlijk je gezonde verstand blijven gebruiken.

Voor mij werkt het om te eten volgens de regels van de natuur. Matig, puur,variatie en niet te ingewikkeld.

Deze  Happiness begon mij te ingewikkeld te worden.

Happy ben ik nu ik de 50 days weer lekker heb los gelaten. Ik kan nu mijn eigen creativiteit weer laten stromen. Ik heb de 50 dagen niet vol gekregen maar dat was ook niet mijn doel.

Ik ga weer lekker een eitje eten, de ongesteldheid van een kip, aldus Green Happiness. Af en toe een ei ,van een kip die een goed leven heeft, hoort er  naar mijn mening gewoon bij.  Bovendien bevat een  ei dierlijke vetten die belangrijk zijn voor de opname van  vitamines en mineralen voor gezonde tanden en kiezen.

Dank Merel en Tessa voor het delen van jullie kennis en ervaring in jullie prachtige boek; Your 50 days of Green Happiness!

 

September 2016,

Marjon.

 

 

 

 

 

 

One Response to Blog over mijn Green Happiness blok

  • Leuke blog Marjon!
    Precies hoe het volgens mij zou moeten zijn. Geen dieet met allerlei do’s & dont’s maar gewoon een inspirerend kookboek met vegetarische recepten. En vooral: Luister naar jezelf en je eigen lichaam.
    En van dat ei. Tjsa….

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.