Over

Missie:

Inspireren tot een een gezonde mond door middel van hygiene, bewust wording en natuurlijke volwaardige voeding naar een gezond en heel lichaam.

ofwel:

Inspire to heal the mouth by hygiene, whole food and consciousness to a (w)healthy whole body.

Visie:

De mond zie ik als een geheel, onlosmakelijk verbonden met het lichaam en de geest. Door bewuste aandacht, natuurlijke voeding en het zelf helend vermogen verbetert de mondgezondheid. Het handhaven of verbeteren van de mondgezondheid draagt bij aan een vitaal lichaam en een gezonde geest.

Aanbod:

Naast mijn werk ik de praktijk draag ik bij aan mijn missie door middel van workshops  op lokatie. Heeft u interesse? Zowel voor zorgprofessional als cliënt.

Contact

 

Marjon Ooteman
IMG_0110

Even voorstellen. Mijn naam is Marjon Ooteman (1975). Ik ben getrouwd en moeder van twee kinderen. Ik studeerde in 1997 af voor de opleiding mondhygiënist op het ACTA in Amsterdam. Mijn hobby’s zijn yoga, koken, schrijven, lezen en volgen van lezingen/bijscholing.

Werkervaring heb ik opgedaan in algemene praktijken, ziekenhuis, parodontologie, eigen vrije vestiging, vrije vestiging mondhygiëne.

Sinds 2002 werk ik als zelfstandig mondhygiënist. Eerst heb ik bijna 10 jaar een eigen vestiging binnen een groepspraktijk in Castricum gerund.

Sinds 2012 ben ik als zzp’er in diverse algemene en mondhygiënepraktijken aan het werk.

Per 1 maart 2016 versterk ik het team bij mondhygiënepraktijk De Brink in Wieringerwerf. U kunt rechtstreeks met praktijk de Brink contact opnemen om een afspraak bij mij te maken.

Naast mijn werk als mondhygiënist volgde ik 1999-2000 een opleiding voor schoonheidsspecialiste op de Haarlemse Academy.

In 1999-2000 gaf ik les aan tandartsassistenten om zich te professionaliseren tot preventie assistente op het ACTA in Amsterdam en Den Haag. Sinds januari 2015 ben ik begonnen met een cursus bio-energetische tandheelkunde. Daarnaast heb ik december 2016 een opleiding tot natuurvoedingsdeskundige afgerond.

Ik ben lid van de Nederlandse vereniging voor mondhygiënisten (NVM), het Ivoren Kruis, en de vereniging voor bio-energetische tandheelkunde(NVBT). Daarnaast ben ik geregistreerd bij het kwaliteitsregister voor mondhygiënisten (KRM). Het KRM heeft als doel de kwaliteit van mondhygiënisten op hoog niveau te behouden en toe te zien op een professionele uitoefening van het beroep.

Ontstaan Natuurlijk gezond in je mond

Na 20 jaar ervaring in de mondzorg deel ik graag mijn kennis als mondhygiënist. Een mondhygiënist vervult de taak als preventief medewerkster binnen de mondzorg met als doel het verbeteren of behouden van een gezonde mond door middel van hygiëne. Aangezien uit onderzoek blijkt dat maar 20% van de parodontitis plaque gerelateerd is (bron: dental tribune) bevestigt het mijn ervaring dat alleen hygiëne niet de sleutel is om dit doel te bereiken.

Mijn persoonlijke interesse in voeding brengt mij op het spoor om met natuurlijke voeding je immuunsysteem te versterken. Door middel van mijn expertise als natuurvoedingsadviseur en de kennis over bio-energetische tandheelkunde ondersteun ik mijn beroep als mondhygiëniste.

Natuurlijk zorg je voor je mond, en houd je hele lijf en leden gezond.

Wil jij op de hoogte blijven hoe je jouw mond en lijf sterk en gezond krijgt of behoud middels de natuurlijke weg?  Maak een persoonlijke afspraak in de praktijk:http://www.praktijkdebrink.nl/contact/contactformulier.

Advies om op het contactformulier te melden dat je bij mij een afspraak zou willen hebben.