Porselein, van theekopje tot kroon

27 januari 2016

Kopjes-Small

Scherven van geluk. Geluk door schrijven.

Porseleinen kopjes met een gouden randje in een vitrinekast. Tentoongesteld omdat ze mooi zijn.

Te mooi om te gebruiken? Of alleen te gebruiken bij speciale gelegenheden, zoals een feestje? Op die manier wordt het feest al snel een ritueel waarbij alleen op dat moment het porselein uit de kast zal worden gehaald.

De kans dat het prachtige kopje breekt tijdens een feestje is wellicht groter. Juist bij feestjes gaan er eerder dingen stuk. In dat geval,  brengen scherven geluk. Bovendien kun je er een mooie mozaïek van maken en deze zou je tentoon kunnen stellen. Bijvoorbeeld in een restaurant, een bibliotheek, of misschien gewoon bij jou thuis. Ter herinnering aan dat feestje. Het ongeluk van het gevallen kopje is veranderd in een gelukkige herinnering.

Porseleinen kopjes zijn mooi, zowel heel als stuk. Zonde om zomaar te gebruiken, zonde om zomaar weg te gooien.

Duurzaamheid ten top.

Ze zijn gemaakt voor oma’s en bewaard als gelukkigescherven herinnering aan het vieren van het leven.

Wist je dat …….

Porselein ook een toegepast materiaal is in de mond. Natuurlijk gaat niks boven je eigen tandglazuur. Tandglazuur is het hardste materiaal in het lichaam.

Soms ontkom je niet aan vervangend tandmateriaal en dan is porselein een duurzame, esthetische en lichaamsvriendelijke materiaalkeuze. Porselein wordt in de praktijk  vaak gebruikt bij tanden die in het zicht liggen. Het porselein zorgt er namelijk voor dat de kroon  het minst zal afwijken van de kleur van de  eigen tanden. Het is dus ook de oplossing  als je wilt dat het er zo  natuurlijk mogelijk uitziet. Het zou voor de kiezen die minder direct zichtbaar zijn ook een goede investering zijn  om de kroon van porselein laten maken.  In dat geval het liefst een porseleinen kroon met een gouden randje.

Marjon,  Januari 2016.

Wil je weten hoe een kroon van porselein wordt geplaatst?

Bron:Tandarts Letitre uit Wezep.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.