Bescheidenheid en LinkedIn een match?

28 april 2016

Oudesluis, maandagavond 25 april, powervrouwen bijeenkomst in de vergaderruimte van Bullekroffie met als ervaren spreekster Gerda Venema over social media.

Dank jullie wel, powervrouwen, voor de inspirerende avond. Deze werkt nog even door, dus tijd om er een blog over te schrijven.

Mijn eerste ontmoeting was de laatste keer, 29 februari j.l. en het voelt reeds heel vertrouwd om deze netwerk bijeenkomsten bij te wonen. Het delen van onderlinge kennis en passie van de ondernemende powervrouwen werkt heel inspirerend. Door de fantastische locatie van Bullekroffie met uitzicht op het Noord Hollandse landschap voelt het als thuis komen. De interesse en nieuwsgierigheid van de dames is groot en nodigt uit tot onderlinge communicatie.

Deze avond werd aan Gerda Venema van Trans4mate het podium geboden. We konden zelf actief deelnemen aan deze workshop. Gerda had een paar leerzame opdrachten voor ons bedacht.

Verder had Gerda een belangrijke boodschap voor ons. Bescheidenheid en social media , met name LinkedIn, gaan niet samen. We werden uitgenodigd om onze bescheidenheid thuis te laten en aan de wereld te presenteren waar we voor staan. Als je het zelf niet doet, wie gaat het dan voor jou doen?

Opscheppen of overdrijven slaat daarentegen ook de plank mis. Volgens Lies, haar roots in het Zuiden van het land, zijn wij als Noord Hollandse dames sowieso veel te bescheiden. Stel dat we een beetje overdrijven, zou dat precies 100% van onze vaardigheden dekken.

Kortom op LinkedIn zet je op jouw etiquette duidelijk en begrijpelijk wat er in de verpakking zit. Niet meer en niet minder.

In onze huidige westerse samenleving is bescheidenheid nog geen gewaardeerde eigenschap. Het oosten daarentegen waardeert bescheidenheid als kwaliteit.

De vraag is of bescheidenheid daadwerkelijk ondergewaardeerd wordt? Het motto “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” werkt naar mijn idee bij ons nuchtere Noord Hollanders goed.

Heeft Anneke van Bullekroffie het ondanks of dankzij haar bescheidenheid druk ? De ruimtes ademen sfeer, authenticiteit en balans uit. Het gebruik van subtiele details in de door Anneke gestijlde ruimtes maakt van Bullekroffie een inspirerende accommodatie. Anneke is een perfecte gastvrouw. Zij zorgt dat de ‘gasten’ van alle gemakken zijn voorzien en houdt zichzelf op de achtergrond. Ze speelt zelf een bescheiden rol.

Ook Tineke, van P10 Lekker eten in Schagen, geeft aan dat haar power ligt in de no-nonsense instelling.

Gerda geeft aan dat haar ideale klant een vrouw is die het spannend vind om op het podium te gaan staan? Is Gerda haar ideale klant dan wellicht ook een bescheiden vrouw?

Bescheidenheid inzetten als power en tentoon stellen op het podium?

Is bescheidenheid jouw power of jouw kwetsbaarheid?

Kun je jouw kwetsbaarheid in de vorm van bescheidenheid als power omzetten?

Zou jij het een goed idee vinden om bescheidenheid als kwaliteit te vermelden? Wellicht op jouw linkedIn profiel? Ik ben benieuwd naar jouw reactie?

 

Door Marjon, april 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Responses to Bescheidenheid en LinkedIn een match?

  • Wat een mooie blog heb je geschreven Marjon. Wat goed dat je geïnspireerd bent geraakt.
    Bescheidenheid siert de mens, en is wat mij betreft zeker een kwaliteit. Echter via social media of op een podium kan bescheidenheid je tegelijkertijd in de weg zitten. En op een podium doe je natuurlijk wat het beste bij jou past, dus dat mag ook bescheidenheid zijn. Wellicht in combinatie met de zekerheid dat je goed bent in wat je doet en waar je voor staat?
    Hartelijke groet,
    Gerda

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.